Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar

de Valclaudia in Mancaruri de post, 13 Dec 2015 | 1712 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

Pentru pilaf:

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 dovlecel cu coaja inchisa la culoare
  • 3 linguri ulei de masilne
  • sare de Himalaya
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 lingura legume deshidratate
  • piper macinat dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa plata
  • patrunjel verde
  • seminte de susan

Pentru salata:

  • 1 varza medie
  • sare de Himalaya
  • 2 linguri ulei de masline
  • marar verde
  • otet aromatizat cu capsuni
  • 1 lingurita zahar brun
  • seminte de susan

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar:

Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.


Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic.


Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie.


Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.


Adaugam dovlecelul peste ceapa calita, bobitele de mustar,legumele desidratate, piper si sare dupa gust si calim alte 10 minute.


Adaugam orezul, punem 1 cana de apa plata, lasam sa scada apa, apoi o adaugam si pe a doua.


In tot acest timp amestecam des in pilaf sa nu se prinda de cratita.


Punem si ultima cana cu apal plata, reducem la minim focul, lasam pana se umfla orezul , apoi oprim focul, presaram verdeata si acoperim cratita cu un capac.


Pentru salata spalam varza, o tocam marunt.


O punem intr-un castron, adaugam doua linguri ulei de masline, sare de Himalaya dupa gust, 1 lingurita zahar brun, otet aromatizat cu capsuni, marar verde si amestecam.


La servire presaram peste salata si peste pilaf seminte de susan si patrunjel uscat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

13.12.2015, 20:45

merisor 1

13.12.2015, 21:09

Yummm!

Gicuta69 1

14.12.2015, 08:58

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci