Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2011 | 13585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de curcan
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 10 cartofi mai mici(am folosit mai mici ca sa pot sa-i fierb intregi...da mai bine in farfurie si in ...poza.....hahaha.....ma rog,asa zic eu)
  • ulei de masline
  • sare
  • cascaval ras
  • ierburi de provence
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii:

Pipotele se curata, se spala si apoi se lasa sa se scurga bine. Le condimentam simplu cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pipotele adaugam putina apa (circa 1/2 pahar), usturoiul pisat si lasam sa fiarba in amestecul de apa cu ulei pana cand apa se evapora, apoi lasam la prajit in ulei pana cand acestea sunt frumos rumenite. Scoatem pipotele si le asezam pe platou. Asta-i tot cu pipotele.

In timp ce pipotele sunt pe foc ne ocupam si de cartofi. Deci.....spalam cartofii, ii curatam si asa cum am mai spus, eu i-am lasat intregi. Punem cartofii intr-un vas, acoperim cu apa, adaugam putina sare si cateva picaturi de ulei si lasam sa fiarba. Cand sunt gata fierti scoatem cartofii din apa si ii asezam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas ) pe care l-am uns cu ulei de masline. Presaram sare, ierburi de provence si radem cascaval din abundenta peste cartofi. Dam la cuptor si lasam pana cand cascavalul se topeste iar cartofii prind o culoare galben-aurie....mmm...ce buni sunt!!!

Deci.....concluzionam.....servim pipotelele alaturi de cartofii aurii asezonand cu patrunjel verde

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din pipote de curcan