Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"

de Corinuta in Dulciuri, 1 Sep 2013 | 16744 vizualizari

 

A postat Ruxy cred un link cu "Cireasa de pe tort", imi era dor sa vad emisiunea asa ca m-am uitat la mai multe episoade....acolo am vazut-o si am zis ca asaaaaaaaaaaa ceva musai sa faptuiesc si eu ca prea bine arata! N-am gasit eu visine in suc propriu, dar au fost bune si cu dulceata de coacaze. Ce sa va mai spun....aaaa da: reteta de clatite e de la Miha, pentru prima data fac cu BERE!:)) Si sunt foarte bune, nu apuca sa vada o alta zi!:D

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 50 ml bere
  • 2 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • Ptr umplut:
  • un borcan cu gem de coacaze
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta":

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare.


Intr-o tigaie teflonata se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Eu nu am folosit ulei pentru ca avand unt in compozitie nu se lipesc.


Se umplu clatitele cu gem si se ruleaza, inchizandu-le la capete ca sa nu curga gemul. Se mizeaza frisca spuma tare iar cand e aproape gata se adauga zaharul in ploaie.


Pe o farfurie se pun 4-5 clatite la baza peste care se intinde o lingura de frisca, apoi alte 3-4 clatite, iar un rand de frisca si tot asa pana ajungem la ultima clatita. Cu frisca ramasa ornam deasupra si apoi presaram cacao.


Se da la frigider pentru cateva ore, noi nu am avut atata rabdare, abia ce am facut o poza si s-au mancat pe loc!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga la compozitia de clatite 1-2 plicuri de zahar vanilat

2

sunt convinsa ca e mult mai buna cu visine care sunt mai acrisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Corinuta 1

05.09.2013, 10:11

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 18:27

ce deliciu!

marci49 1

19.02.2014, 16:54

interesanta reteta,clatite fac frecvent dar servite ca atare.iata altceva de care nu stiam,pare o combinatie buna cu frisca dar am o intrebare:cum se servesc,obisnuit ca orice clatita ori taiate ca si prajiturile (tortul)?multumesc pt eventualul raspuns!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu gem de prune si nuci