Pireu de cartofi cremos si delicios

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2011 | 5533 vizualizari

 

E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura unt (margarina)
  • 300 ml lapte (aproximativ) 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi cremos si delicios:

Banalul pireu se pare ca are foarte multe metode de preparare si chiar ingrediente diferite. Unii pun lapte cand il prepara, altii nu; unii pun unt, altii margarina sau chiar smantana; unii pun si vegeta, altii nucsoara, etc.Unora le place moale, altora mai tare.Unora le place fin ca o crema, altora nu.


Va spun o reteta de pireu care se foloseste in aproape tot "neamul" meu. Cel mai bun pireu din cate am degustat! Si e o reteta extrem de simpla, dar foarte reusita.


Puneti cartofii curatati si taiati in bucati mai mici la fiert, cu apa si sare. Dupa ce sunt fierti (verificati cu furculita), se strecoara foarte bine, se pun intr-un vas adanc si se mixeaza bine bine cel putin cinci minute la viteza mica. Cand sunt mixati foarte bine, se adauga margarina, se mixeaza si se adauga laptele fierbinte, pe rand, timp in care se continua mixarea.


Se gusta de sare si daca e nevoie se mai adauga sare sau lapte (daca va place mai moale, ca si mie). Nu e cleios sau clicos, cum zic unii, doar daca cartofii nu-s in regula.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi cremos si delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ionela2682 1

16.07.2011, 11:41

Vin si eu ..sa nu-l las pe frumosul mic singur la masa!!!

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:49

dany3la 1

07.08.2011, 01:07

Ce pofta mi s-a facut cand l-am vazut pe piticul acesta asa de dragut
imi vine sa-l pap si pe el

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piure cremos cu smantana