Pita copilariei

de Merisor in Piine, 29 Iul 2012 | 4464 vizualizari

 

Pe vremea copilariei mele(anii 70-80), iarna cand nu ajungeam sa cumparam acea paine rotunda facuta in cuptoarele CAP-urilor, bunica ne pregatea pite coapte pe plita sobei.

 

INGREDIENTE

  • faina
  • apa
  • drojdie
  • sare
  • putin zahar pentru maia
  • ulei
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita copilariei:

Se framanta un aluat de paine care se lasa la dospit peste 30' dupa care se intind forme subriri si se coc pe aragaz in tigaia teflonata sau chiar pe gril.

Eu de fapt am facut pizza si ramanand surplus de aluat am facut aceasta pita.

Se poate servi la micul dejun calduta, unsa cu unt si dulceata sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

07.08.2012, 20:28

Ce frumoase amintiri!

pic20 1

11.08.2012, 21:31

Un preparat larg raspandit in satele din sudul tari ; Mai este cunoscut si sub denumoirea de asimasau paine ne dospita . Eu unul o asociez in general -daca e calda- cu branzeturi si ingeneral la iahnia sau ciorba de fasole

Ligia Bxl 1

09.03.2015, 20:59

da chiar amintiri placute

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pita greceasca