Piure de bob

de Ksenya in Mancaruri de post, 6 Mar 2017 | 962 vizualizari

 

Ador Bobul Fava! Ador preparatele facute din aceasta leguminoasa. Fie ca este vorba de supa, salata, racitura, pate sau piure, atat in stare cruda, cat si preparata termic. Orice, numai bob sa fie.  Pacat ca aceasta planta este uitata de cultivatori si se gaseste tot mai rar si mai rar. Pentru cei interesati de proprietatile miraculoase ce le detine, gasiti pe internet. O sursa de proteina valoroasa. IDEALA in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de bob
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 coriandru macinat
  • 1 lingurita curcuma pudra
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 de lingura suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de bob:

Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac.


In urmatoarea zi, se scurge apa si se curata bobul de coaja. Ramane numai miezul.


Intr-o oala, punem uleiul; cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam condimentele si lasam jumatate de minut ca aromele sa explodeze :); adaugam ceapa si usturoiul, lasam sa caleasca putin. Cand ceapa devine sticloasa si usor cu marginile aramii, adaugam bobul decojit, acoperim cu apa clocotita si lasam la fiert, cam 35-40 minute, pana bobul se desface (cam aproape de un piure). Atentie, apa trebuie sa acopere boabele, nu mai mult. Luam oala de pe foc, si, cu ajutorul unui blender vertical, transformam continutul intr-un piure omogen. Adaugam sucul de lamaie, saram si piperam dupa gust, amestecam. Piureul este gata! Se serveste atat rece, cat si cald, doar cu muraturi, cu un sos de ciuperci sau cu ce va place. Eu am ales cu ardei copti, reteta o gasiti aici cu un pic de ulei picant.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Bobul se fierbe la foc mic

2

Se sareaza doar la sfarsit, cand bobul este fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de bob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ksenya 1

07.03.2017, 08:56

Multumesc de trecere,bucatarasi!

Ksenya 1

07.03.2017, 08:57

Mihaela,pe langa ca este foarte bun,am inteles ca si imbogateste solul cu azot .Aviz amatorilor!

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:10

Mmmm....ce bine suna! Arata grozav de bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Orez salbatic cu ciuperci