Piure de bob

de Ksenya in Mancaruri de post, 6 Mar 2017 | 3120 vizualizari

 

Ador Bobul Fava! Ador preparatele facute din aceasta leguminoasa. Fie ca este vorba de supa, salata, racitura, pate sau piure, atat in stare cruda, cat si preparata termic. Orice, numai bob sa fie.  Pacat ca aceasta planta este uitata de cultivatori si se gaseste tot mai rar si mai rar. Pentru cei interesati de proprietatile miraculoase ce le detine, gasiti pe internet. O sursa de proteina valoroasa. IDEALA in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de bob
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 coriandru macinat
  • 1 lingurita curcuma pudra
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 de lingura suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de bob:

Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac.


In urmatoarea zi, se scurge apa si se curata bobul de coaja. Ramane numai miezul.


Intr-o oala, punem uleiul; cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam condimentele si lasam jumatate de minut ca aromele sa explodeze :); adaugam ceapa si usturoiul, lasam sa caleasca putin. Cand ceapa devine sticloasa si usor cu marginile aramii, adaugam bobul decojit, acoperim cu apa clocotita si lasam la fiert, cam 35-40 minute, pana bobul se desface (cam aproape de un piure). Atentie, apa trebuie sa acopere boabele, nu mai mult. Luam oala de pe foc, si, cu ajutorul unui blender vertical, transformam continutul intr-un piure omogen. Adaugam sucul de lamaie, saram si piperam dupa gust, amestecam. Piureul este gata! Se serveste atat rece, cat si cald, doar cu muraturi, cu un sos de ciuperci sau cu ce va place. Eu am ales cu ardei copti, reteta o gasiti aici cu un pic de ulei picant.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bobul se fierbe la foc mic

2

Se sareaza doar la sfarsit, cand bobul este fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de bob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ksenya 1

07.03.2017, 08:56

Multumesc de trecere,bucatarasi!

Ksenya 1

07.03.2017, 08:57

Mihaela,pe langa ca este foarte bun,am inteles ca si imbogateste solul cu azot .Aviz amatorilor!

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:10

Mmmm....ce bine suna! Arata grozav de bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille a' la Tavi