Piure de bob

de Ksenya in Mancaruri de post, 6 Mar 2017 | 6629 vizualizari

 

Ador Bobul Fava! Ador preparatele facute din aceasta leguminoasa. Fie ca este vorba de supa, salata, racitura, pate sau piure, atat in stare cruda, cat si preparata termic. Orice, numai bob sa fie.  Pacat ca aceasta planta este uitata de cultivatori si se gaseste tot mai rar si mai rar. Pentru cei interesati de proprietatile miraculoase ce le detine, gasiti pe internet. O sursa de proteina valoroasa. IDEALA in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de bob
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 coriandru macinat
  • 1 lingurita curcuma pudra
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 de lingura suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de bob:

Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac.

In urmatoarea zi, se scurge apa si se curata bobul de coaja. Ramane numai miezul.

Intr-o oala, punem uleiul; cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam condimentele si lasam jumatate de minut ca aromele sa explodeze :); adaugam ceapa si usturoiul, lasam sa caleasca putin.  Cand ceapa devine sticloasa si usor cu marginile aramii, adaugam bobul decojit, acoperim cu apa clocotita si lasam la fiert, cam 35-40 minute, pana bobul se desface (cam aproape de un piure). Atentie, apa trebuie sa acopere boabele, nu mai mult. Luam oala de pe foc, si, cu ajutorul unui blender vertical, transformam continutul intr-un piure omogen. Adaugam sucul de lamaie, saram si piperam dupa gust, amestecam. Piureul este gata!  Se serveste atat rece, cat si cald, doar cu muraturi, cu un sos de ciuperci sau cu ce va place. Eu am ales cu ardei copti, reteta o gasiti aici  cu un pic de ulei picant.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bobul se fierbe la foc mic

2

Se sareaza doar la sfarsit, cand bobul este fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de bob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

07.03.2017, 08:56

Multumesc de trecere,bucatarasi!

Ksenya 1

07.03.2017, 08:57

Mihaela,pe langa ca este foarte bun,am inteles ca si imbogateste solul cu azot .Aviz amatorilor!

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:10

Mmmm....ce bine suna! Arata grozav de bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi in sos de rosii