Piure de dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Dec 2015 | 1252 vizualizari

 

Cum suntem in perioada postului de Craciun, va propun o reteta simpla de post....

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de dovleac:

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa ). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara, boia de ardei.

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.

Decorati cu patrunjel tocat. 

Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.

 

Pofta Buna !!!

 

TIPS-URI

1

Cand nu postiti, se poate folosi ca garnitura pentru o mancare cu carne, peste ....etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piure de dovleac-0
Piure de dovleac-1
Piure de dovleac-2
Piure de dovleac-3
Piure de dovleac-4

COMENTARII (15)

dantes

dantes 1

17.12.2015, 06:23

Bun!

Gicuta69

Gicuta69 1

17.12.2015, 09:19

miki_a

miki_a 1

17.12.2015, 11:16

Foarte, foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!