Piure de dovleac cu muschiulet de porc

de simona72 in Porc, 27 Oct 2014 | 1806 vizualizari

 

Zic sa continuam preludiu gastronomic cu inca o reteta cu dovlec...

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 1/2 dovleac placintar
  • 3 cartofi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de nucsoara(optional)
  • pentru muschiuletul de porc:
  • 1 muschiulet de porc
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de busuioc(busuioc tocat fin amestecat cu ulei de masline)
  • 1 ceasca pesmet facut in casa
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • ulei cu infuzie de usturoi si patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de dovleac cu muschiulet de porc:

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii fierti cu robotul vertical. Se adauga untul si smantana, se amesteca, se adauga sare dupa gust si nucsoara daca va place.


Pentru muschiulet: se spala muschiuletul, se usuca cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin ulei de masline si se "maseaza" putin muschiuletul. Se adauga si pasta de busuioc si se freac bine muschiuletul. Se da la frigider acoperit in folie alimentara pentru 2-3 ore. Se unge o tigaie gril cu 1-2 linguri ulei de masline si se pune la incins. Muschiuletul se da prin pesmet facut in casa:3-4 felii de paine veche de 2-3 zile, uscata pt 5 minute la cuptoul incins la 100 grade si maruntita la robotul de bucatarie, dar nu foarte fin, ca cea din magazin. Se prajeste muschiuletul in tigaia gril pentru 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se da la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Se lasa carnea sa se odihneasca 10 minute, se feliaza si se serveste cu piure de dovleac stropit cu putin ulei cu infuzie de patrunjel si usturoi. Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

Muschiuletul are o crusta crocanta de pesmet, dar este moale si suculent

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac cu muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

29.10.2014, 13:27

Ce bunatate!

elucubratiiculinare 1

29.10.2014, 16:16

bun

anca_rm 1

30.10.2014, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle