Piure de naut cu sos de ceapa

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 22 Oct 2019 | 3926 vizualizari

 

Pentru că îmi place mult fasolea bătută cu sos de ceapă, am zis să încerc și cu năutul și mi-a plăcut cum a ieșit. Este o mâncare tocmai bună pentru prânz pentru că e sățioasă (nu la cină, ca să nu vă deranjeze sosul de ceapă). În plus, este o rețetă bună de post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 1,8 l apă,
  • 1 linguriță amestec de legume deshidratate,
  • 2 cepe,
  • 3 căței de usturoi,
  • Sare, dupa gust,
  • 3 linguri bulion,
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de naut cu sos de ceapa:

 

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el 500 ml apă și se lasă la hidratat peste noapte.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 500 ml apă.  După ce a fiert aprox 10 minute, se schimbă apa cu 500 ml apă proaspătă, dar fierbinte, nu rece. Se lasă să fiarbă.

Când este pe jumătate fiert, de regulă, eu aleg să îl scot într-un vas cu 300 ml apă rece, să-i desfac pielițele (care sunt tari și nu-mi plac), apoi să-l pun înapoi în cratița în care a fiert.

Spre final se adaugă adaugă amestec de legume deshidratate, sare și o lingură de bulion. Adăugarea bulionului la acest pas este opțională, însă mie îmi place pentru culoare. Se mai lasă circa 5 minute și se ia focul.

Se răstoarnă năutul, fără lichid, într-un castron înalt, se adaugă usturoiul pisat, se pasează năutul cu blenderul de mână, adăugând din lichidul în care a fiert, mai mult sau mai puțin, după gust. Se transferă pe un platou.

 

Separat, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei înfierbântat, se rumenesc două cepe curățate și tocate mărunt, până devin sticloase, apoi se adaugă, 2 linguri de bulion.  Se mai lasă să clocotească 2 minute, se amestecă bine, apoi se ia de pe foc și se toarnă peste piureul de năut.

 

Timp de hidratare: 6h

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 2 h

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/piure-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de naut cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume