Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola

de Catalina L in Mancaruri de legume, 13 Mai 2018 | 827 vizualizari

 

Ce-mi place țelina in piure sau in supa.
Am facut un piure cremos si l-am acompaniat cu 'gnudi' - un soi de galuste din branza gorgonzola sau branza ricotta amestecata cu legume sau nuci.
'Gnudi' este o specialitate din Toscana.
În dialectul toscanic "Gnudi" înseamnă "gol", deoarece este umplutura de paste fără aluat.
Gnudi sunt deci strămoșii pastelor ravioli de astăzi. Au fost pregătiti de păstorii toscani chiar înainte ca grâul să fie transformat de mașinile agricole. Absența de aluat mărește aromele ingredientelor. Este un produs ușor și rapid de pregătit. 
   Ale mele erau cumparate deja pregatite si erau compuse din branza gorgonzola si din nuci.
Se prajesc usor si se servesc cu un sos sau cu o salata sau ca un aperitiv.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/piureu-de-telina-cu-gnudi-din-branza.html
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g țelină
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 15 cl de smantana
  • 1,5 -2 l supa de legume sau pui
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper proaspat macinat
  • cimbru, dafin
  • 250 g de gnudi
  • 2 linguri unt
  • nuci, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola:


Curatati si spalati legumele.


Taiati telina si cartofii in bucati.


Intr-o oala adanca incalziti uleiul.


Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2.


Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute.


Adaugati supa, puneti sare si piper, cimbru si frunza de dafin.


Acoperiti partial si lasati sa fiarba timp de 30 de minute


Indepartati frunza de dafin, scoateti si mixati legumele.


Adaugati lichid progresiv pana obtineti un piureu consistent


Puneti smantana si amestecati. Verificati de sare si piper.


Puneti untul la-ncalzit untul intr-o tigaie mica.


Reveniti billele de gorgonzola pe toate partile cu o lingura de apa timp de 3-4 minute.


Puneti piureul fierbinte in fiecare farfurie.


Decorati cu gnudi, nuci si busuioc.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

diaconta 1

13.05.2018, 22:36

Ce fain mereu ai idei deosebite

Rahela Velicu 1

13.05.2018, 23:03

dantes 1

14.05.2018, 07:44

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Telina cu ardei iute pentru ciorba