Pizza

de madi_marin in Pizza, 12 Aug 2010 | 2387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • 130 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • un praf de zahar
  • 4 crenvursti
  • 8 felii de salam uscat
  • masline fara sambure
  • pasta de tomate
  • cascaval
  • ulei
  • ierburi pentru pizza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se prepara aluatul : se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga sare, zahar, 2 linguri cu ulei si faina. Se face o bila de aluat care se pune intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cam 30 sau 40 de minute.


Se taie crenvurstii si salamul in bucatele mici.


Se scoate aluatul si se intinde pe masa infainata, apoi se pune foaia in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se unge cu putin ulei si cu pasta de tomate, se presara ierburile, apoi se pun mezelurile si maslinele. Se rade cascaval deasupra , apoi se da tava la cuptor pentru 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

vik 1

14.08.2010, 01:01

Am cautat pe net la disperare reteta de aluat de pizza gustos.
Am incercat nenumarate retete si m-am oprit la una anume.
Faina este cu 13% proteine,( gluten) si se numeste " faina de forta", ceea ce in Romania, imi aduc aminte, mama o numea" 3 nulas"( are 000marcat pe eticheta).

La 1 kg de faina pun 25 grame de drojdie iarna si 15 grame vara, 510 ml apa minerala , 12 linguri de ulei de masline extra virgin si 3 lingurite cu varf de sare marina.

Framant , portionez aluatul taindu-l cu un cutit ( nu e indicat sa se rupa aluatul de pizza) in general 225-250 grame aluat/ pizza, dau forma sferica aluatului si le asez pe o tava la distanta mare una de alta , acoperite cu folie de plastic.
Le las la dospit in frigider, 10-.12 ore.
Le congelez dospite si le dezcongelez inainte de a le utiliza, ungand tava si aluatul cu putin ulei de masline inainte de a adauga ingredientele.

madi_marin 1

14.08.2010, 07:43

vik....e bine de retinut si reteta ta de blat. si treaba cu congelatul imi place, e mai la indemana sa scoti un aluat gata preparat, desi nici de facut pe loc nu e greu..... si eu am incercat multe retete de blat pana sa gasesc una care sa imi placa....

Ubulika 1

16.08.2010, 10:47

miamyyyyyyyyy ce bine arataaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza XXL cu blat pufos