Pizza

de Ina in Pizza, 8 Feb 2012 | 4231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 800 g faina  alba de grau
  • 400 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2,5 lingurite cu sare
  • 2,5 lingurite drojdie uscata sau 7 grame ( un pachet Dr' Oetker )
  • 300 g gusa afumata  de porc
  • 300 g muschi de porc, afumat
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 300 g masline fara samburi
  • 1 litru suc de rosii
  • 200 g mustar
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

   Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire. 

   Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat  si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele.

   Cand aluatul a fost gata l-am impartit in doua. Am intins o foaie , pe care am asezat-o in tava unsa cu ulei. Am uns foaia de blat cu mustar si sos de rosii, am presarat pe intreaga suprafata piper , apoi am tapetat blatul cu felii de gusa, muschi, ciuperci, masline si , la final, cascaval.

   Procedam in acelasi mod si cu cealalta parte de aluat. 

   Am dat la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 minute, pana ce blatul capata o culoare usor aurie.  

   Blatul este unul pufos, bine copt si usor feliabil.

TIPS-URI

1

Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi mari de aragaz

2

Grasimea lasata de gusa afumata a dat pizzei o aroma  si o textura deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Bya Ralu 1

19.05.2013, 19:19

hmmm delicioasa!o sa incerc si eu reteta ta

getix 1

19.05.2013, 21:41

nu stiu cum este cu gusa de porc dar arata de ,,imi ploua in gura,,

Ina 1

19.05.2013, 22:13

Nu este nevoie sa fie gusa, dar imi place sa pun in pizza afumatura care are si grasime

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone