Pizza

de mirela0911 in Pizza, 8 Mar 2016 | 2125 vizualizari

 

Este o pizza pregatita cu ce am avut prin casa, cu diferenta ca i-am facut pe margine o bordura umpluta cu branza framantata. a iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pentru pizza
  • 150 g sunca
  • 100 g salam
  • 1 bucata carnat picant
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva porumb dulce
  • 1 ardei kapia rosu
  • branza de vaca framantata
  • 250 g cascaval Delaco
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se toarna cate putin, amestecand in aluat, pana se obtine o compozitie buna pentru framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.


Topping: Pana dospeste aluatul, se pregatesc toate ingredientele pentru topping. Sunca si salamul se taie bucatele, ceapa se curata si se se taie felii, ardeiul se taie rondele, la fel si carnatul.


Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pizza. Se unge cu sosul de pizza (eu am avut sos preparat in casa si pus la conservare peste iarna) iar pe margine se pune branza framantata. Se acopera cu aluatul care a depasit marginile tavii, formand o bordura, care se va unge deasupra cu sos. Se presara peste aluat din ingredientele pentru topping, iar deasupra se rade cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra.


Se serveste cu pofta, cu ketchup de casa.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru topping pot varia in functie de gusturi.

2

Se mai pot adauga ciuperci, masline, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 17:12

tina58 1

23.02.2017, 09:27

Din cantitatea asta de aluat ies doua pizza mari. Daca se foloseste tot aluatul la o singura pizza blatul va fi foarte gros. Aluatul pentru pizza trebuie sa fie ca cel de paine, asa ca laptele nu este indicat in compozitie ci apa e cea mai buna.

mirela0911 1

23.02.2017, 09:38

Tina58, la porții scrie 2, deci am făcut 2 pizza mari. Cat despre lapte nu e obligatoriu, se poate pune apa, fiecare cum prefera. Eu am scris exact cum am făcut eu! Mulțumesc de vizita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza italiana