Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen

de Carmen in Pizza, 23 Ian 2015 | 874 vizualizari

 

Povestea pizzei mele a inceput inca de pe vremea lui Ceausescu. In decursul anilor am testat tot felul de retete si m-am oprit la varianta personala mega imbunatatita.

 

INGREDIENTE

  • faina 1 kg
  • drojdie un cub de 5- 60 grame
  • sare 1 lingurita
  • zahar 3 lingurite
  • ulei - aproximativ 100 ml
  • apa sau combinatie apa si lapte 500 ml
  • topping dupa gusturi si preferinte (adica umplutura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen:

Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma lapte si apa sau cum da Dzeu si bunul frigider cand e fara post si mestec apa cu drojdia si zaharul acolo local ca n-o sa murdaresc altceva, cand la vase -bleah, nu-mi place! Adica fac ceea ce se numeste maia si lasa asa pret de 10 minute, sa zic, sa creasca. Atentie sare nu trebuie sa atinga drojdia ca incetineste cresterea. Maiaua mea e vesela se vede in poze. Odata ce mi-a zambit coana Maia, trec la saturat faina cu restul de apa si pun si sarea 1 lingurita pe faina uscata. Mai scriu ca sa subliniez : Pentru tinerele mele cititoare sarea nu are voie sa aibe contact direct cu drojdia care uita sa-si mai faca datoria repede. Ca sa pot face pozele, se vede ca mi-am mazgalit mana prin castron si dreapta. Ce de sacrificii! Apoi am pus pe rand 4 pumnisori de ulei. Pozele vorbesc. Am continuat mangaierile cu coca pana a ramas si mana si castronul curat. Am inchinat aluatul cum m-a invatat bunica si i-am dat pauza dar numai lui caci eu m-am dus la maretul friguder sa vad ce-mi da.


Faza 3.


Am maruntit, am razuit, am pregatit tavile si mi-am amintit de suportul pe care nu l-am folosit niciodata ca nu avea loc in cuptor. Eh, acum am ca am imbogatit bucataria cu un mega cuptor electric. Pot face si varianta de post sau vegetariana precum si cea clasica, daca vreti si priviti pozele cu atentie veti descoperi diferentele.


A trebuit sa actionez ventilatia si cum nu vrea 280 grade, maxim ce poate la alte programe, am setat doar 205 - deci se va lungi timpul. De mirosit nu va spun ce se simte in casa si pe la vecini. Ai mei oricum sunt obisnuiti sa injure ca ma apuca coptul numai pe la ore bune de stimulat sucurile gastrice.


Sunt sigura va nu aveti cum sa dati gres asa ca va pupez si va doresc spor!

 

TIPS-URI

1

tavile se ung cu ulei uleiul de la aluat poate fi si mai putin in functie de multi factori nu folositi ketcup - o omorati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

25.01.2015, 22:37

pity19 1

26.01.2015, 00:37

Parerea mea ! : Trebuia sa scrii ceea ce ai pus pe pizza , in rest e ok! Blat de pizza stim sa facem toti si toate!

retete bune 1

02.04.2015, 09:33

ce bine arata ,cred ca e si foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Panzerotti