Pizza by Luk

de LUK in Pizza, 5 Ian 2011 | 1426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte caldut
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o lingurita rasa de sare(sau puneti dupa gust)
  • bulion,oregano
  • 300 gr de faina
  • 200 gr pastrama piept de pui
  • 5-6 felii de salam condimentat(eu am pus salam de Sibiu)
  • 100 gr ciuperci
  • 150-200 gr cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza by Luk:

Drojdia se inmoaie intr-un pahar in care am pus laptele caldut si zaharul.Se asteapta cateva minute sa creasca apoi se toarna peste faina.Punem apa,uleiul si sarea si framantam un aluat(trebuie sa fie un pic tare si elastic).Lasam la dospit acoperit cu un prosop,la cald 30-40min sau pana isi dubleaza volumul(de obicei daca nu a crescut in intervalul acesta de timp..nu mai dospeste).Intre timp pregatim toppingul(umplutura)...Ciupercile,salamul si pastrama se taie feliute...

Pregatim un sos din bulion si oregano.Nuam dat cantitatile pentru ca depinde ce bulion folositi si cat de mult va place oregano.Pentru tava pe care am folosit-o am pus 4 linguri de bulion Naturello(e mai gros) ,150ml apa si o lingurita de oregano.Am mai pus o jumatate de lingurita de zahar pentru ca era acrisor..

Dupa ce a dospit aluatul intindem o foaie subtire pe care o punem in tava unsa cu ulei.Se unge cu sos,se aseaza umplutura si apoi cascavalul ras.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35min.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza by Luk" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pizza by Luk-0
Pizza by Luk-1
Pizza by Luk-2
Pizza by Luk-3
Pizza by Luk-4
Pizza by Luk-5
Pizza by Luk-6
Pizza by Luk-7
Pizza by Luk-8
Pizza by Luk-9
Pizza by Luk-10
Pizza by Luk-11
Pizza by Luk-12

COMENTARII (25)

LUK

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Kamy..keep in touch..mie mi-e tot teama sa fac scoala de soferi..dar cred ca va trebui sa incep curand...

LUK

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Mitinita,Aziz,Rocsi...

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

07.01.2011, 00:41

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!