Pizza by Luk

de LUK in Pizza, 5 Ian 2011 | 1529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte caldut
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o lingurita rasa de sare(sau puneti dupa gust)
  • bulion,oregano
  • 300 gr de faina
  • 200 gr pastrama piept de pui
  • 5-6 felii de salam condimentat(eu am pus salam de Sibiu)
  • 100 gr ciuperci
  • 150-200 gr cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza by Luk:

Drojdia se inmoaie intr-un pahar in care am pus laptele caldut si zaharul.Se asteapta cateva minute sa creasca apoi se toarna peste faina.Punem apa,uleiul si sarea si framantam un aluat(trebuie sa fie un pic tare si elastic).Lasam la dospit acoperit cu un prosop,la cald 30-40min sau pana isi dubleaza volumul(de obicei daca nu a crescut in intervalul acesta de timp..nu mai dospeste).Intre timp pregatim toppingul(umplutura)...Ciupercile,salamul si pastrama se taie feliute...


Pregatim un sos din bulion si oregano.Nuam dat cantitatile pentru ca depinde ce bulion folositi si cat de mult va place oregano.Pentru tava pe care am folosit-o am pus 4 linguri de bulion Naturello(e mai gros) ,150ml apa si o lingurita de oregano.Am mai pus o jumatate de lingurita de zahar pentru ca era acrisor..


Dupa ce a dospit aluatul intindem o foaie subtire pe care o punem in tava unsa cu ulei.Se unge cu sos,se aseaza umplutura si apoi cascavalul ras.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35min.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza by Luk" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Kamy..keep in touch..mie mi-e tot teama sa fac scoala de soferi..dar cred ca va trebui sa incep curand...

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Mitinita,Aziz,Rocsi...

Mihaela11_jo 1

07.01.2011, 00:41

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza Margherita cu aluat de clatite