Pizza Calzone

de camelia75 in Pizza, 18 Sep 2013 | 1637 vizualizari

 

Cine ar refuza pe o asa vreme o pizza fierbinte?:))

Va recomand sa faceti blatul de pizza acasa,deaoarece va fi mult mai gustoasa si nici nu ia foarte mult timp.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Ingrediente toping :
  • 3 linguri ketchup
  • 200 gr sunca presata/salam
  • 200 gr mozzarella/cascaval
  • 200 gr ciuperci din conseva
  • oregano
  • 1/2 ceapa taiata (am pus eu pentru ca ne place,insa puteti renunta la ea)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Mod de preparare blat:


1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.

Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)


2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.


3.Ungem jumatate din suprafata fiecareia cu sos de pizza,lasand marginile libere pentru a le putea rula,apoi punem putina mozzarella rasa,sunca taiata bucati,ciuperci,ceapa taiata solzisori,putin oregano,iar la final din nou mozzarella si sos de pizza.Acoperiti cu partea libera a aluatului si lipiti marginile apasand sau ruland usor aluatul.


4.Cu o pensula,ungeti deasupra aluatul cu ketchup sau putina apa.


5.Dati la cuptorul preincazit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.


Daca doriti in momentul servirii puteti presara putin parmezan ras deasupra.(eu nu am avut)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

18.09.2013, 22:56

Io cred ca-mi da Corina

Panacris 1

19.09.2013, 07:40

ianculubita 1

19.09.2013, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone