Pizza casei cu blat din faina integrala

de katty in Pizza, 20 Mar 2021 | 7495 vizualizari

 

De mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si ceva ingrediente mai usoare.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina integrala
  • 100 gr faina alba
  • 400 gr apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr salam
  • 100 gr porumb
  • masline
  • 300 gr mozzarella rasa
  • sos dde rosii(1 conserva rosii intregi descojite, sare,1.2 lingurita zahar, piper negru macinat, busuioc)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei cu blat din faina integrala:

Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc.

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si framantam bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca.

Intre timp mixam rosiile si le punem intr-o craticioara. Adaugam restul de ingrediente si fierbem 5-7 minute.Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca. Aluatul pe care l-am facut  este suficient pentru 2-3 pizze. Eu am facut 2,iar din aluatul ramas am copt 2 lipii pe gratar.

Intindem aluatul pe formele de pizza. Ungem cu sos de rosii din abundenta. Asezam deasupra salamul taiar subtire, porumbul, maslinele felii, iar deasupra punem mozzarella rasa.

Dam la foc iute pana se rumeneste frumos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei cu blat din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Bolognese