Pizza cu ardei si carnati

de allube in Pizza, 1 Oct 2013 | 2116 vizualizari

 

Contrar credintei generale, pizza nu este originara din Italia, de fapt nu se stie cine a inventat aceasta mancare. Orasul strans legat de pizza este Napoli, unde aceasta mancare a devenit preferata populatiei sarace fiind foarte ieftin de preparat si satioasa.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 600 gr.faina
  • un cublulet drojdie
  • putina sare, zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa cat cuprinde

Sos:

  • suc de rosii
  • gogosari
  • usturoi
  • telina
  • busuioc
  • oregano
  • sare, zahar

(se dau prin masina, se amesteca cu sucul de rosii si se fierbe)

Topping:

  • branza telemea
  • ceapa taiata julien
  • ardei capia rondele
  • carnati taiat bucatele rotunde
  • bucatele de ananas
  • busuioc, oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ardei si carnati:

Se imparte aluatul in 3, se ia o bucata si se intinde intr-o forma rotunda de pizza, se pune sosul de rosii pregatit mai sus, apoi restul ingredientelor. Se presara condimentele si se stropeste cu ulei.

Se coace in cuptorul incins  10 min.

De aceasta data pentru ca  e sezonul mustului, merge asezonat cu un pahar cu must.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ardei si carnati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

01.10.2013, 22:46

Salut!
Mai completeaza, te rog, la modul de preparare, cateva fraze despre aluat .

MotanLaOale 1

02.10.2013, 00:01

allube 1

03.10.2013, 13:25

Se pune faina, se face o gaura la mijloc, se pune drojdia, putina sare , o lingurita de zahar si apa calduta, se acopera cu un prosop si se lasa cateva minute. Dupa ce drodjia s-a muiat si a crescut putin maiaua, se adauga apa (cat sa iasa un aluat nu prea tare), se adauga o lingura de ulei (de care este prin casa)si se framanta , eventual daca e cazul se mai presara putina faina-cat sa nu se lipeasca de maini.Se acopera si se lasa la crescut.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panzerotti