Pizza cu bacon si salam

de papabundetot in Pizza, 25 Ian 2015 | 1095 vizualizari

 

Astazi pentru prima data mi-am luat inima in dinti si am facut si eu acasa pizza :),initial din lipsa de alte idei,insa dupa ce am vazut cat de apreciata a fost,cu siguranta vor mai urma si alte dati in care voi dezvolta aceasta noua categorie a blogului meu „pizza”. Multumesc pe aceasta cale fetelor Cris,Claudia,Daria,Mary,Alice,pentru multitudinea de idei de mancare in weekend…si cu prima ocazie la cumparaturi,pe lista mea se afla tava de pizza :).

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 4 cani faina tip 650
  • 1 si 1/2 cani apa rece
  • 7 gr drojdie uscata
  • o lingurita zahar brun
  • sare,oregano uscat,
  • cimbrisor uscat
  • 3 linguri ulei de masline extra
  • faina pentru framantat
  • Pentru topping:
  • sos de rosii (rosii coapte cu busuioc)
  • pasta de masline
  • ciuperci proaspete
  • salam uscat
  • bacon
  • mozzarella
  • cascaval la final…valeriana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bacon si salam:

Am inceput cu blatul,fiind cu drojdie trebuia lasat la dospit,asa ca intr-un castron am pus 4 cani de faina alba,sare,zahar,drojdia,uleiul,apa,oregano si cimbrisor uscate,am amestecat in prima faza cu o lingura de lemn pana cand aluatul s-a legat,apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand aluatul se desprindea de mana.L-am lasat la dospit,la loc caldut in bucatarie si mi-am vazut de treaba.


Dupa ce aluatul a crescut,l-am pus pe masa de lucru tapetata cu faina,l-am impartit in 5 bile de marimi potrivite si oarecum egale.Pentru ca nu am inca in dotare tava de pizza,eu am folosit o tava de tarta cu fund detasabil,dar,mi-am fixat ca si obiectiv pentru prima sesiune de shopping,in capul listei mele sta o tava speciala de pizza.


Am luat prima bila de aluat si am intins-o cu sucitorul pana cand a ajuns de dimensiunea tavii,am pus-o usor in tava de tarta ,am uns-o cu o lingurita de pasta de masline,apoi am pus 2 linguri de sos de rosii cu busuioc,am pus ciuperci proaspete taiate in felii subtiri,salam uscat,bacon rupt in bucati mai mici,mozzarella si cateva bucati de cascaval,am copt pizza in cuptorul de la aragaz,cu focul dat tare,aproximavtiv 10 minute.Dupa ce s-a rumenit usor pe margini si branzeturile s-au topit,am stiut ca e gata,asa ca am scos pizza,am presarat deasupra cateva frunze proaspete de valeriana,iar dupa ce am lasat-o sa se odihneasca 5 minute,am taiat-o in feliute ca la pizzerie


A fost o duminica de rasfat,pizza desi a fost prima pe care am facut-o a fost foarte laudata si….s-a mancat pana la ultima feliuta


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bacon si salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.01.2015, 21:34

Super!

Gherca Daniela 1

25.01.2015, 22:35

dantes 1

26.01.2015, 08:19

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S