Pizza cu blat crocant

de Anamaria7 in Pizza, 26 Aug 2012 | 5792 vizualizari

 

DE CAND tot caut o reteta de blat crrrocant pentru pizza?! Si uite, in sfarsit, am gasit-o, la Laura Sava. Am mai incercat mai demult si altele, dar nu ramaneau crocante si a doua zi. E minunata! Si pot zice ca se apropie la gust de cea mancata (IN FIECARE ZI) in Roma. Ce conteaza enorm la o pizza sunt sosul de rosii (facut in casa, de preferat, ca al meu :D) pus din belsug si mozzarella. Ma, nu imi lauda nimeni sosul de rosii, mi-l laud io, NA! :P E ataaaaaaaaaaat de buuuuuuuuuuuuuuun ca il mananc cu liingura, pe post de felul intai, in loc de supa de rosii rece :)) L-am facut prima data acum 5 ani, la prima mea reteta postata, Egglpant Parmigiana, iar de atunci am inceput sa il fac si toamna la categoria "conserve". Se potriveste de minune si la paste si poate fi savurat chiar si cu bruschete sau ca dip pentru chipsuri.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2c faina
  • 1/8c ulei
  • 1/2c apa
  • 1/4 cub drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare

Topping:

  • salam uscat
  • ciuperci
  • ardei gras
  • 200 gr mozzarella
  • 200 ml sos de rosii, reteta la Eggplant Parmigiano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat crocant:

Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare. 

Blat:


Frecam bine intr-un pahar mare drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam o lingura de apa calduta si una de faina si omogenizam. Punem paharul acoperit la caldura sa creasca maiaua.

Intre timp, amestecam apa cu uleiul si sarea in vasul in care vom framanta. Cand maiaua e gata, turnam peste, omogenizam, apoi adaugam faina putin cate putin pana se leaga aluatul. Il framantam bine cu mana vreo 10min, apoi formam o bila, o presaram cu faina si acoperim cu un servet. Punem vasul intr-un loc calduros si lasam minim 30 min la dospit. Cand faina de deasupra a "crepat", scoatem aluatul din vas, il mai framantam putin sa iasa aerul din el si il intindem in tava cu degetele, NU cu facaletul pentru ca isi va pierde din elasticitate si se va intari prea mult la coacere.

Intindem sosul de rosii, trantim feliile de salam, rozetele de ardei, ce alte nebunii va ating papilele gustative pe moment :) si doar la final, mozzarella feliata.

Dam la cuptorul incins la 170-180C pana se topeste bine branza si se rumeneste putin.

TIPS-URI

1

Daca aveti cuptor mai smecher ;), cel mai bine e ca in primele 15 min cuptorul sa mearga doar cu caldura _ (de jos) iar apoi sa includeti si * (ventilatie) sau = (jos+sus) ca sa se rumeneasca frumos mozzarella. Moama ce explicatie am dat :))

2

Faceti portie mare, nu ca mine, ca desi am facut pentru o singura persoana, a trebuit sa fac si ieri si azi :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:26

mmmmm buna rau

iry-gabriela 1

29.08.2012, 17:18

acum mananc si eu ,....

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:50

pizaaaaaaaaaaaaa,uraaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza frageda