Pizza cu branza Margherita

de Catalina L in Pizza, 24 Feb 2015 | 651 vizualizari

 

Ideea de pizza este mai veche decat Italia.Pentru prima data grecii au fost cu ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinatie de uleiuri de masline si anumite condimente. Ca toppinguri alegeau cartofi si frunze, diferite feluri de carne si chiar si fructe. Este o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosiile, daca acestea ar fi fost descoperite la vremea aceea! Mozzarella adevarata era importata de greci din India, astfel ca era destul de putin accesibila.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță rasa de sare
  • 15 cl de apă
  • sos de rosii, mozarella, cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza Margherita:

Am folosit masina de paine : program aluat.


Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.


După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.


Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa.


Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici


Adăugați mozzarella si mult cascaval ras.


Pune în cuptorul incins pentru 20-30 minute.


Simplu si bun..... Pofta Buna!!!!!




 

TIPS-URI

1

am profitat de masina de paine si am multiplicat rețeta de 3 ori (2 pachete de drojdie numai) pentru a face 3 pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

25.02.2015, 08:11

Buna!

Rocsi 1

25.02.2015, 20:36

RuxyRux 1

27.02.2015, 21:04

Este pizza mea preferata! Grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Pizza hot