Pizza cu branza Raclette

de Catalina L in Pizza, 25 Feb 2016 | 1105 vizualizari

 

Raclette este o reteta pe care o savuram de obicei la munte, dupa o zi de ski.
Raclette sau racleta/racletă este denumirea generică pentru tipurile de brânză semi-tari, produse din lapte de vacă nepasteurizat. 
Cu un gust de unt și o textură fermă, brânzeturile raclette sunt denumite după modul în care se consumă
Raclette, de la verbul racler – a răzui, în franceză, desemnează instrumentul tradițional în care sunt încalzite felii groase de brânză până încep să se topească. Brânza care începe să se topească se răzuiește de pe felia pusă la încălzit și se pune pe farfurie unde este amestecată cu cartofi copți, ceapă, castraveciori murați, uneori și cu bucăți de friptură.(http://www.cevabun.ro)
 
Va propun o varianta pizza. Practic daca nu aveti grill-ul electric cu tăvițe speciale pentru raclette .

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr făină
  • 1 pachetel mic de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță de sare
  • 15 cl de apă calda

Alte ingrediente :

  • 8 felii de branza raclette,
  • 4 felii de jambon de Savoie,
  • 3 cartofi,
  • 125g bacon taiat bucatele,
  • 2 cepe,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri de smantana,
  • cimbru uscat,
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza Raclette:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.


Lasam sa-si dubleze volumul.


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.


Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.


Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.


Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie felii.


Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul.


Se prajeste baconul fara sa punem grasime, adaugam ceapa si usturoiul si coloram.


Adăugați smantana, un pic de sare și piper, gatiti la foc mic 2-3 minute. Rezervati.


Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.


Puneti sosul pregatit si rezervat, depuneti apoi feliile de jambon si de cartofi.


Puneti deasupra feliile de branza raclette si presaram cimbru uscat.


Dati la cuptorul cald la 200° C timp de 20-30 de minute.


Serviti cu salata verde....este delicioasa !!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza Raclette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

25.02.2016, 17:33

Cam bine arata!

Rocsi 1

25.02.2016, 20:41

Fain s-a mai rumenit!

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 08:39

niciodata nu refuz pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu branza si dovlecel