Pizza cu dovlecel, cas si sunca

de anca_rm in Pizza, 29 Iul 2016 | 539 vizualizari

 

Am pregatit un aluat de pizza si am facut mai multe combinatii. O parte din aluat l-am pus in congelator pentru data viitoare.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina integrala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 325-350 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • un dovlecel mic
  • sos de rosii (facut in casa )
  • sunca de casa
  • ardei iute
  • cas
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu dovlecel, cas si sunca:

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.


Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).


Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.


Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .


Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .


Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat , apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)


Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare , apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa .


Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza , punem bucati subtiri de sunca , ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas se poate folosi cascaval , casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).


Stropim cu ulei de masline


Dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste usor blatul pe margini.




 

TIPS-URI

1

Puteti sa folositi cascaval in loc de cas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu dovlecel, cas si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

Rocsi 1

29.07.2016, 20:04

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:47

O bunatate!

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa