Pizza cu carciofi si piept de pui

de Ligia Bxl in Pizza, 3 Oct 2013 | 1747 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 21 gr de drojdie
  • ulei(se toarna cate putin la framantat)
  • sare

Pentru umplutura:

  • 6 carciofi murati
  • 250 crema ricotta
  • 1 bula de mozarella
  • ulei de masline
  • cateva feliute de rosii
  • 1/2 piept pui
  • ketchup Univer
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carciofi si piept de pui:

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute.


Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun ouale,sarea si apoi maiaua crescuta,se amesteca toate apoi se pune laptele si se framanta bine 10-15 minute iar la fiecare framantare se adauga cate putin ulei.Dupa ce sa framantat bine se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un prosop curat,eventual pentru o crestere mai rapida se pune sub castron o oala cu apa fierbinte.


Dupa ce a crescut se ruleaza cu un rulou o foaie dupa preferinte mai subtire sau mai groasa,se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei,apoi se pun pe rand ingredientele:intai se pune crema ricotta amestecata cu putina sare,peste se unge cu ketchup,apoi se aseaza dupa preferinte felii de mozarella,pieptul de pui taiat feliute mici si prajit putin cu ulei de masline,se adauga carciofi taiati pe jumatate,rosiile feliute, se presara putin oregano,busuioc si piper.Se da la cuptor pentru coacere la foc mare.La final daca mai doriti Ketchup mai puteti adauga.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie de blat ies 4 foi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carciofi si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

tanyapatap 1

03.10.2013, 20:11

Corinuta 1

04.10.2013, 15:50

Mamaaaaa ce de pizza Ligia!

Ligia Bxl 1

04.10.2013, 18:26

pai sa ne saturam nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)