Pizza cu carnaciori si miez de lapte

de simona72 in Pizza, 19 Sep 2013 | 751 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 150 gr cascaval
  • 1-2 carnaciori(depinde de marimea lor si de tava in care faceti pizza)
  • 8 buc miez de lapte

pt sos:

  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • un stro de sos iute
  • un praf de piper proaspat macinat
  • 1 lingurita busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carnaciori si miez de lapte:

 Pt aluat:punem ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus, lasam masina sa framante aluatul, il lasam la dospit 15 minute.

Tigaia Lionese achizitionata din camara am uns-o cu un strop de ulei si am asezat aluatul in tigaie, intinzand-ul frumos cu mainile.

Pt sos: am amestecat toate ingredientele scrise mai sus, mai mult s-au mai putin, dupa gust. Am pus 2-3 linguri din sos peste blat, l-am intins cu o lingura pe toata suprafata, am adaugat cascaval ras deasupra, feliute de carnaciori si bucatele de miez de lapte. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se serveste cu sosul ramas

2

tigaia Lionese este o tigaie cu diametrul mic, deci va iesi o pizza grosutza

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu carnaciori si miez de lapte-0
Pizza cu carnaciori si miez de lapte-1
Pizza cu carnaciori si miez de lapte-2
Pizza cu carnaciori si miez de lapte-3
Pizza cu carnaciori si miez de lapte-4
Pizza cu carnaciori si miez de lapte-5
Pizza cu carnaciori si miez de lapte-6

COMENTARII (20)

Lia_

Lia_ 1

19.09.2013, 20:19

cred ca sunt fericiti ai tai ca le faci des pizza

a fost si eu tentata de multe ori sa bag tigaia in cuptor fara sa-i demontez manerul dar mi-a fost frica sa nu-l stric

doar 15 minute nu cred ca se intampla nimic dar mai mult ai incercat?

simona72

simona72 1

19.09.2013, 21:17

Lia, nu fac des piza, asa s-a nimerit acum...tigaia este din material care iti permite sa o bagi la cuptor si nu trebuie demontat manerul, tocmai pt asta am si luat-o...cautam demult o tigie care sa-mi permita sa o bag in cuptor cu tot cu maner..

Cris2711

Cris2711 1

19.09.2013, 21:28

Apetisant, de mor de pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!