Pizza cu ceapa verde si kaiser

de Sylvia in Pizza, 30 Ian 2010 | 5122 vizualizari

 

Este o retetea inventata de mine, incercand sa mai diversific de fiecare data cand fac pizza incerc si o reteta noua, daca iese buna v-o impartasesc si voua . A iesit chiar foarte aromata si fresh.

 

INGREDIENTE

  • Pt  aluat pt 2 portii: 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • putina sare
  • Pt garnitura pt o pizza: lingura de sos de rosii proaspat,
  • putin oregano maruntit,
  • cateva felii de cascaval feliat subtire 
  • putina mozzarella rasa, o mana de ciuperci champinion, 
  • 50 de grame de kaiser taiat felii inguste ( lardons se numesc  aici in Franta )
  • 2 fire mici de ceapa verde taiate rondele.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa verde si kaiser:

   Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare, compozitia este pt 2 pizza. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unui aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

   Preparare: intindem blatul de pizza subtire si punem peste el lingura de sos de rosii si intindem bine sa fie un strat subtire si uniform,  lasam sa “respire” si sa mai dospeasca asa pana pregatim restul ingredientelor. Adaugam apoi in ordinea obisnuita cascavalul si mozzarella ( in cantitate mica cea din urma)  asezam ciupercile taiate marunt, apoi bucatile de kaiser si la sfarsit ceapa verde taiata rondele. Presaram apoi putin oregano si e gata pentru pus la cuptor.

  Coacem in cuptorul incins  in prealabil la 230 de grade pe treapta de jos coc eu mereu pizza si lasam timp de 12-15 minute in functie de cat de crocant preferam blatul.

TIPS-URI

1

Lasati aluatul sa stea si cateva ore la frigider va fi mai "matur" si mai pufos in cuptor.

2

Personal prefer blatul de pizza subtire cu o bordura mai mare , asa se poate aprecia mai mult gustul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa verde si kaiser" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bunica 1

30.01.2010, 14:04

Miamiiii ! Ce bine arata ! Asta ai mancat de dimineate sau a fost penru cina de ieri ?

Sylvia 1

30.01.2010, 22:24

Bunica as fi mancat si aseara si asta dimineata dar sunt acum intr-o faza in care am cam renuntat la pizza cum ziceam si la cealalta reteta. Asta am facut-o mai demult, am postat-o acum pentru ca este una din preferatele mele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe felii de paine