Pizza cu miez de lapte

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 11 Oct 2013 | 2451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • sos de pizza
  • salam
  • ardei rosu
  • cascaval
  • miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu miez de lapte:

Punem faina intr-un caston.

Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.
Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.
Din cand in cand ne ungem mainile cu ulei si framantam din nou.
Trebuie sa iasa un aluat moale pufos.
Dupa ce am framntat bine bine lasam aluatul sa se odihneasca inca 30 de minute langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ) si-l acoperim cu un prosop.
Dupa ce l-am lasat sa se odihneasca intindem o foaie dreptunghiulara.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul in ea.
Ungem si aluatul cu ulei, apoi cu sos de pizza, dupa care vom pune cascaval ras, salamul, ardeiul rosu si deasupra felii de miez de lapte.

Dam la cuptorul preincalzit.
Lasam la cuptor app. 20- 30 min.
Servim cu sos de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca