Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan

de vio_dreams in Pizza, 30 Sep 2014 | 1842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • Pentru topping:
  • 250 gr mozzarella
  • 50 gr sos rosii
  • 100 gr prosciutto crudo
  • 50 gr rucola
  • 50 gr parmezan
  • busuioc, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan:

Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.


Aplatizam bila de aluat si apoi o intindem cu degetele pana ii dam forma sferica. Intepam cu furculita pe toata suprafata, mai putin marginile.


Sosul de rosii il asezonam cu oregano si busuioc si il intindem pe toata suprafata aluatului.


Asezam feliile de mozzarella peste sosul de rosii si dam la cuptor pa ase topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul.


Asezam deasupra feliile de prosciutto crudo. Pentru un aspect mai apetisant patru felii le-am rulat dandu-le forma unor trandafirasi.


Asezam apoi rucola deasupra.


Radem aschii de parmezan peste rucola apoi stropim cu ulei de masline extravirgin.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 22:06

mirela0911 1

19.10.2014, 20:54

Buna pizza!

InvatsaBucataresccom 1

03.11.2014, 18:37

Arata bineO sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam frantuzesc si sunca de pui