Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan

de vio_dreams in Pizza, 30 Sep 2014 | 1741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • Pentru topping:
  • 250 gr mozzarella
  • 50 gr sos rosii
  • 100 gr prosciutto crudo
  • 50 gr rucola
  • 50 gr parmezan
  • busuioc, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan:

Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Aplatizam bila de aluat si apoi o intindem cu degetele pana ii dam forma sferica. Intepam cu furculita pe toata suprafata, mai putin marginile.

Sosul de rosii il asezonam cu oregano si busuioc si il intindem pe toata suprafata aluatului.

Asezam feliile de mozzarella peste sosul de rosii si dam la cuptor pa ase topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul.

Asezam deasupra feliile de prosciutto crudo. Pentru un aspect mai apetisant patru felii le-am rulat dandu-le forma unor trandafirasi.

Asezam apoi rucola deasupra.

Radem aschii de parmezan peste rucola apoi stropim cu ulei de masline extravirgin.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 22:06

mirela0911 1

19.10.2014, 20:54

Buna pizza!

InvatsaBucataresccom 1

03.11.2014, 18:37

Arata bineO sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L