Pizza cu sardele si sardine

de simona72 in Pizza, 28 Sep 2013 | 5030 vizualizari

 

Stiu ca sunteti satui de pizza...nu aruncati cu pietre:)) si nici huooo sa nu aud:))

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina 650
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 1 cutie sardele picante in ulei
  • 1/2 borcan de file de sardine cu capere
  • 200 gr cascaval Delaco
  • cateva masline Kalamata
  • pt sos:
  • 1 cescuta suc de rosii
  • un praf de sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • pt servit :1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sardele si sardine:

Aluatul l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat, l-am lasat la dospit 15 minute.

L-am intins cu sucitorul si l-am pus intr-o tava mare de pizza.

Pt sos am amestecat toate ingredientele scrise mai sus. Am uns blatul cu o parte din sos, vreo 4-5 linguri, am ras cascaval, am pus alternativ sardele si file de sardine cu capere, cateva masline kalamata fara samburi. Dupa ce le-am terminat de aranjat peste blat, uleiul de pe conserva de sardele nu l-am aruncat, pt ca era prea bun si aromat, asa ca l-am picurat peste pizza. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.

Mirosul care s-a facut in bucatarie ne-a amplificat pofta de pizza, dar mai ales de peste.

Serviti cu lamaie. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aveti grija ca fileurile de sardine sunt putin mai sarate, asa ca nu puneti din abundenta

2

inecati pizza cu peste dupa ce a fost savurata cu o binevenita bere:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sardele si sardine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini Pizza Delicioasa