Pizza cu sunca, salam si branza

de Tabita _ in Pizza, 25 Mar 2013 | 5506 vizualizari

 

O pizza gustoasa, cu blatul bine crescut, pufoasa care se prepara cu ce avem la indemana. Se topeste rapid.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~ 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate subtiata cu putina apa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa
  • 30 g salam (4-5 felii)
  • 40 g sunca (2 felii)
  • 120 g branza sarata
  • oregano, cimbru, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca, salam si branza:

Mai intai ne ocupam de maia:

Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.

Pentru sos:

Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.

Umplutura:

Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.

Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.

Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute.

Se serveste calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde cu mana.

2

Se poate adauga busuioc in sos.

3

Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca, salam si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si piept de pui