Pizza cu ton

de Rocsi in Pizza, 21 Oct 2013 | 2847 vizualizari

 

Am auzit ca va este dor de pizza :))) Imi place pizza insa facem cam rarut, nu stiu de ce. Mamei mele ii place pizza cu ton, a mancat undeva in oras dar cica avea cateva fire de ton si mult aluat, asa ca m-am hotarat sa ii fac eu acasa cu mult ton si pe gustul ei. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Pentru blat (din aceasta cantitate ies 2 blaturi):

  • 350 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 cana apa minerala

Pentru topping:

  • 140 gr ton in sos tomat
  • 2 linguri boabe de porumb
  • 5-6 ciuperci conservate
  • 50 gr masline fara samburi
  • 3 linguri sos de rosii
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 100 gr cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Blatul:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza.

Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta.

Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia.

Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala.

Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat, ca o plastelina. De acum il mai framantam 2-3 minute.

Il acoperim cu un prosop si il dam la loc caldut sa dospeasca.


Topping-ul:

Maslinele le taiem rondele.

Ciupercile le spalam si le facem feliute.

Cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Sosul de rosii il amestecam cu putin busuioc si oregano uscat.

Dupa ce a dospit aluatul il rupem in doua.

Luam o bucata si intindem cu sucitorul o foaie subtire pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem foaia cu sosul de rosii, presaram putin cascaval ras, punem ciupercile, apoi tonul bucatele.

Venim cu boabele de porumb peste, rondelele de masline, apoi restul de cascaval.


Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana pizza se rumeneste frumos si este coapta.

O scoatem, o lasam 3-4 minute sa se racoreasca si o servim.

Cealalta bucata de aluat fie o faceti la fel fie cum alt topping, cum doriti!

Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.10.2013, 10:48

Bianca multumesc

Rocsi 1

22.10.2013, 10:48

Alina multumesc

Rocsi 1

22.10.2013, 10:48

Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza carbonara