Pizza de casa cu de toate

de Andra_Constantinescu in Pizza, 30 Apr 2017 | 4570 vizualizari

 

Am facut o pizza tare buna inspirata de la Ady.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura smantana
  • 125 ml lapte cald
  • 2 linguri ulei
  • Topping:
  • 70 g muschi file
  • 230 g sunculita taraneasca
  • 100 g salam rustic
  • 1 conserva de 400 g de ciuperci taiate
  • 150 g masline negre cu samburi
  • 1/2 ardei kapia
  • 170 g cascaval
  • 100 g branza
  • 3 oua
  • 5 linguri ketchup dulce
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu de toate:

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul, smantana si laptele cald. Se amesteca totul si se framanta, adaugand si uleiul, pana cand toata coca se desprinde de pe castron. Se lasa aluatul sa creasca, acoperit cu o folie si un prosop, la loc cald.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde cu mana intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se unge cu doua linguri de ketchup, se presara muschiul file, sunculita taraneasca si salamul rustic taiate patratele, se adauga ciupercile (clatite cu apa si scurse), maslinele (li se scot samburii si se feliaza), ardeiul (curatat de seminte si cotor, spalat si taiat in felii subtiri), cascavalul si branza (date pe razatoarea mare).

Intr-un castron, se amesteca ouale cu trei linguri de ketchup, apa, un praf de sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin cimbru uscat si se imprastie din loc in loc, peste pizza. Se introduce tava la cuptor, pana cand blatul este copt si totul este bine patruns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza