Pizza de casa foarte picanta

de FlaviaD in Pizza, 11 Aug 2013 | 1242 vizualizari

 

Fiindca aveam pofta de pizza, m-am gandit sa nu mai comandam de data aceasta si sa fac chiar eu o pizza acasa. Tot nu mai facusem demult si mie, personal, imi era dor de o pizza facuta asa pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • -200 g faina (amestec faina neagra cu faina de tarate de grau)
  • -2 linguri de iaurt
  • -cateva cescute cu apa
  • -drojdie
  • -200 g ciuperci
  • -150 g muschi afumat
  • -100 g cascaval de capra
  • -1 conserva de rosii cuburi
  • -1 ardei iute
  • -mirodenii (sare, chilli, piper alb, piper verde, oregano)
  • -ulei pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa foarte picanta:

Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica am amestecat faina cu sare si apa calduta in care am dizolvat drojdia ca la orice aluat de pizza. Dupa ce am amestecat toate aceste ingrediente, am lasat putin la dospit, timp in care m-am apucat sa-mi pregatesc celelalte ingrediente. Mai jos va voi prezenta cantitatile folosite pentru o tava mare de cuptor, atat cat mi-a iesit mie.


Am folosit ciuperci proaspete, muschi afumat, rosii taiate cubulete din conserva si in loc de mozzarella am folosit cascaval de capra. Am taiat ciupercile feliute mari, cat o ciuperca intreaga taiata transversal – asa imi place sa le tai fiindca le si vad in toata splendoarea lor. Mi-am pregatit feliile de muschi afumat si cele de cascaval si m-am apucat de asamblat pizza.


Blatul care intre timp dospise l-am asezat intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu ulei de masline in prealabil. Blatul l-am intins cu mana pana ce s-a asezat frumos pe toata suprafata tavii. Urmatorul pas a fost sa imprastii rosiile cubulete din conserva pe toata suprafata blatului– am folosit cam 3 seferturi din cutie, cu tot cu sos – si sa presar un strat fin de oregano. Apoi am asezat feliile de muschi afumat, peste ele am asezat ciupercile taiate felii, ardei iute si la final, din loc in loc am asezat feliile de cascaval. Nu e nevoie sa le puneti prea apropiate fiindca oricum cascavalul se va topi si se va intinde pe toata suprafata blatului.


Am mai turnat putin sos de rosii impreuna cu restul rosiilor ce ramasesera in cutie. Pe deasupra am presarat un strat serios de amestec de piper verde, piper alb si chilli, iar la final am presarat sare si oregano. Daca doriti, puteti adauga condimente pentru pizza. Eu n-am considerat necesar.


Am dat la cuptor si in aproximativ 20 de minute pizza mea frumusica iesea din cuptor mandra si colorata mai ceva ca o floricica :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa foarte picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:52

Multumesc, Claudia. Sigur ca esti invitata la pizza

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:53

Si Merisor este invitata la pizza cu tot dragul

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:54

Va multumesc tuturor. Daca e prea picanta, ii mai punem niste zahar Va pup si va imbratisez pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )