Pizza de Halloween

de mirela0911 in Pizza, 26 Oct 2016 | 668 vizualizari

 

Le-am spus copiilor de provocarea de pe bucataras de Halloween si au fost tare incantati ca isi pot pune imaginatia la treaba. Si-au luat munca in serios :))) (nu am stat nici eu deoparte) si a iesit ce a iesit! Si cu ce pofta au mancat rezultatul final! :D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • apa cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pt. pizza
  • salam, sunca
  • ciuperci
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • cascaval
  • imaginatie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de Halloween:

Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga uleiul si apa calduta putin cate putin pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si seframanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios.


Se iau doua bucati mici si se intind in forma rotunda. Se aseaza in tava cuptorului si se ung cu sos de pizza. Salamul se taie felii, ardeiul fasii, ciupercile se taie felii, sau in functie de cum cer copiii, etc. In acest moment au intrat copiii in actiune si au decorat pizza fiecare dupa imaginatia lui.


Pentru pizza cea mare am taiat felii subtiri ciupercile si am creat panza de paianjen, iar cei doi paianjeni i-am facut din masline.


Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se coace. Se scoate, se taie felii, se ung cu ketchup de casa si se servesc.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In functie de imaginatia fiecaruia se po folosi si alte ingrediente.

2

Blatul de pizza poate fi preparat si dupa reteta proprie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de Halloween" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

27.10.2016, 14:02

Rocsi 1

27.10.2016, 20:01

Catalina L 1

29.10.2016, 21:55

buna de mancat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat fara ou