Pizza de post cu tofu

de Rocsi in Pizza, 23 Mar 2013 | 4118 vizualizari

 

Astazi as fi mancat pizza, insa stiind ca mama posteste am zis sa fac si una de post pentru ea.De obicei cand prepar ceva pentru mine incerc sa gasesc alternativa sa fac si de post, iar pizza de post chiar avem cu ce sa pregatim.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(pentru doua blaturi):
  • 400 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie(25 gr)
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 bol mic cu ciuperci conservate
  • 100 gr masline
  • 150 gr tofu cu ardei
  • 1 rosie
  • 2 cozi de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • busuioc uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post cu tofu:

Aluat:


Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam intr-un loc cald la dospit.


Umplutura:


Ciupercile le spalam, le stergem cu un servet de bucatarie si le facem feliute. Maslinele le taiem rondele. Branza tofu o scurgem de zeama si o taiem cubulete. Ceapa verde o spalam si o taiem bucatele mici. Rosia o spalam si o taiem felii rotunde. Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa si putin busuioc uscat.


Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, rupem jumatate. Il intindem pe masa de lucru cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem blatul. Il intepam cu furculita din loc in loc si il ungem cu sosul tomat. Punem bucatele de tofu, maslinele, ciuperci, iar bucati de tofu, ceapa verde iar deasupra feliile de rosii.


Introducem tava in cuptorul incins pana blatul este bine copt (cam 40 de minute). O scoatem cand este gata, o lasam putin sa se racoreaca apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post cu tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

Rocsi 1

24.03.2013, 22:23

Corina chiar ma bucur ca iti place

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:26

minunata Rocsi,minunata

Rocsi 1

23.07.2013, 21:17

Multumesc mult Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tocanita taraneasca de cartofi