Pizza homemade

de mikidaniro in Pizza, 25 Mar 2012 | 2194 vizualizari

 

Din aceste ingrediente se pot prepara 3 pizza mari cu diametrul de 35 cm.Toppingul poate fi diversificat in functie de ce va place.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450g faina
  • 225ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 20g drojdie proaspata
  • Sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite(400g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100ml apa
  • Topping:
  • 3 cepe mici rosii
  • 1 ardei gras potrivit
  • 300g ciuperci proaspete
  • 15-20 felii de mezel
  • 15-20 masline
  • 10-12 felii de cascaval sau 150g cascaval ras
  • 150g braza tare sau mozzarela
  • 3 oua(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza homemade:

Aluat:



Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa calduta,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot. Lasati aluatul sa se odihneasca cca 25-30 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Aluatul obtinut il impartim in trei parti egale si formam bile pe care le mai lasam 15 min la dospit.


Sosul:



Punem pe foc,intr-un vas,uleiul si un catel de usturoi zdrobit pe care il lasam pana prinde un pic de culoare, apoi il scoatem si oprim focul.Cu ajutorul mixerului vertical pasam rosiile impreuna cu cel de-al doilea catel de usturoi si restul ingredientelor,apoi compozitia obtinuta o turnam in vasul cu ulei si lasam la foc mic pana scade si prinde consistenta unui sos,cca 20 de min.




Toppingul:



Taiem ciupercile marimea dorita si le punem intr-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei.Le sotam pana prind culoare aurie si sunt complet scazute,fara sucul propriu.Ceapa si ardeiul le taiem rondele subtiri,branza o dam pe razatoarea cu gauri mici,iar maslinele le curatam de samburi,eu uitasem de ele si le-am pus la sfarsit cu tot cu samburi :).Feliile de mezel le putem pune intregi sau taiate fasii mai late.




Cand avem totul pregatit ne apucam de pizza.Intindem blatul cu ajutorul mainilor sau al unui sucitor la dimensiunea dorita.Punem aluatul in tava,punem sos pe toata suprafata,dar nu foarte mult pt ca se va incruzi,apoi adaugam o parte de branza rasa,ceapa,ardei,mezel,ciuperci si cascaval.Optional putem adauga in mijloc un ou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza homemade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

26.03.2012, 21:44

foarte apetisant arata!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:13

arata ffffffff bine

Ubulika 1

28.03.2012, 07:46

lesin de pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Panzerotti