Pizza taraneasca cu piept de pui

de babi5 in Pizza, 25 Iul 2014 | 2402 vizualizari

 

Este o vorba din batrini care nu trebuie uitata. Nu este cum se potriveste ci cum se nimereste.Ma-am apucat de am facut pine si am framintat mai mult aluat ducinduma cu gindul. sa fac o impletita cu piept. de pui.Dar spre ghinionul meu faina nu a fost chiar cea care era scris pe pachet!!! calitate nu prea buna si atunci ma-m abatut de la regula ,si la final a iesit o pizza ca la tara. !!adica mai grosuta un picut la aluat dar iesit senzational l de buna.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui (cca. 600 gr)
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • piper
  • 3 linguri ketchup univer
  • pasta ardei univer
  • 4 ardei bulgaresti
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca cu piept de pui:

Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun de intins.

Am lasat sa creasca si intre timp am curatat ceapa si impreuna cu pieptul de pui le-am macinat, dupa care le-am pus la calit pentru 10 minute impreuna cu sarea, piperul si cimbrul. Dupa ce s-au calit lasam sa se raceasca.

Aluatul dupa ce a crescut il impartim in doua parti egale, luam o bucata si o modelam sub forma de cerc, punem 2-3 linguri ketchup si intindem, apoi punem pieptul de pui, adaugam rondelele de ardei si din loc in loc pasta de  ardei. Acoperim cu cealalalta jumatate de aluat, portionam cu cutitul in triunghiuri, mai lasam 5 minute sa creasca apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade. Lasam cca 35 minute. Inainte de a o scoate o ungem cu ou batut cu o lingura de lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Initial am vrut sa fac o impletita, de aceea am impartit aluatul in doua, dar datorita calitatii fainii nu am putut sa impletesc si am ramas la varianta simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pernute de pizza