Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat

de FlaviaD in Pizza, 3 Oct 2013 | 1158 vizualizari

 

Iar cu chef de pizza si daca tot are calorii, macar s-o facem astfel incat sa fie cat mai nutritiva. Imi amintesc ca pe vremuri imi placea pizza taraneasca cand mergeam la vreo pizzerie prin oras. Sa facem pizza noastra taraneasca care sa tina si de foame si sa ne acopere si nevoile de nutrienti!

 

INGREDIENTE

  • 100 g sunca de praga
  • 300 g ciuperci Champignon
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 1 ceasca seminte de susan
  • condimente (sare, piper alb, maghiran, boabe intregi de ienibahar)
  • ardei iute caramelizat

pentru blat:

  • 300 g faina integrala
  • drojdie
  • ketchup
  • 1 lingura de iaurt
  • condimente (sare, cimbru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat:

Am framantat aluatul mai intai amestecand drojdie in putina apa calda cu sare, iaurt si cimbru de data asta. Putin cate putin am adaugat faina integrala si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat solid ca de paine care nu se mai lipea de mana. Am dat langa o sursa de caldura si am lasat sa-si dubleze volumul.


Mi-am pregatit tava de copt, am uns-o cu ulei si cu seminte crude de susan. Apoi am intins aluatul in tava – il puteti intinde fie cu un sucitor, fie cu mana – eu, una prefer sa-l modelez cu degetele. Mi se pare mai rustic asa, ca tot facem pizza taraneasca.


Dupa ce am intins aluatul in tava, am pregatit un amestec de ketch-up cu apa ca sa ung blatul, acesta este un truc pe care il folosesc ca blatul sa ramana pufos si sa nu se usuce la suprafata. Am asezat feliile de sunca de praga taiate dupa preferinta, apoi ciupercile felii si ele.


Am taiat un ardei capia cubulete si l-am imprasitiat in tava. Apoi am curatat o ceapa, am taiat-o pe rotund si am asezat inelele de ceapa peste ciuperci. Tot aici am presarat o mana de seminte crude de susan.


Deasupra am asezat feliile de cascaval, ardeiul iute caramelizat si condimente. Despre ardei iute caramelizat am povestit pe www.gatituleojoaca.net si aici .


Am dat la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

babi5 1

04.10.2013, 08:10

Lavinia 1

04.10.2013, 10:15

buna

FlaviaD 1

04.10.2013, 19:57

Multumesc! Pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo