Pizza tip clatita

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 13 Ian 2013 | 5352 vizualizari

 

Nu-i asa ca aveti momente in care va e pofta de o pizza, dar din diferite motive renuntati?!...si unul din motive ar fi ca dureaza prea mult pana faceti aluatul, asadar aceasta pizza tip clatita vine in ajutorul tuturor, fiindca se face cat ai zice pizza :))
Pentru aceasta idee minunata trebuie sa-i multumesc Cristinei http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2010/02/pizza-tip-clatita.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 4 pizza:
  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • faina - cat sa iasa un aluat ca o smantana
  • masline fara sambure
  • salam/sunca presata/ kaiser
  • praz/ceapa
  • ardei
  • cascaval ras
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza tip clatita:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase),  trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se amesteca usor cu miscari circulare de jos in sus. Se incinge o tigaie, in care se pune o picatura de ulei ( acelasi procedeu ca la clatite ), iar cu ajutorul unui plolonic turnam compozitia in tigaie, se rasuceste tigaia pana se intinde compozitia pe toata suprafata.. Se acopera tigaia cu un capac timp de 2 minute la foc mic, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 2 minute. Se scoate pe o farurie intinsa si se acopera cu cascaval ras. Se serveste calda cu ketchup.

Pofta buna!!!




Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza tip clatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

13.01.2013, 23:16

Foarte interesant...cred ca e o bunatate!

Steffy 1

16.01.2013, 23:17

Imi place, voi incerca si eu.

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:34

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa