Pizza vegetariana cu pesto

de anca_rm in Pizza, 29 Iul 2016 | 2648 vizualizari

 

Imi place sa incerc tot felul de combinatii care mai de care , asta a fost una foarte faina asa ca va aduc reteta
 
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 5 gr drojdie uscata
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei masline
  • sare
  • un dovlecel mic
  • o vanata mica
  • 100 ml ketchup de casa
  • jumate ardei rosu
  • 100 gr tofu
  • un fir ceapa verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegetariana cu pesto:

Aluatul:

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .

Umplutura:

Dovlecelul si vanata le teiem rondele si le asezonam cu sare , le lasam sa stea 10 minute sa lase apa . Le punem pe un gril pana se rumensc usor, nu avem nevoie de ulei , si lasam sa se raceasca.

Peste aluat punem un strat de ketchup de casa (poate fi inlocuit cu sos de rosii sau pasta de rosii ) si 2 linguri de pesto. Intindem bine pe toata suprafata blatului.

Asezam peste dovlecelul si vanata , ceapa taiata rondele si ardeiul rosu taiat felii. Peste ele maruntim cu mana tofu .

Deasupra am mai pus cu lingurita putin ketchup , din loc in loc.

Dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (aproximativ 1015 minute)

Am folosit o tava de tarta cu diametru 24 cm .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana cu pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (12)

mirela0911 1

30.07.2016, 22:36

Cat de bine arata!

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:47

O bunatate!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:24

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si galbiori