Pizza XXL

de Panacris in Pizza, 29 Aug 2014 | 1189 vizualizari

 

Dacă e joi, e seară de pizza! Așa că de data asta am făcut o singură pizza, dar una XXL ;) P.S. Cam atât am reușit să prin ptr poze ;)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • faină albă de grâu 700 g,
  • sare iodata 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscata 3 lingurițe,
  • apă 250 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cașcaval cca. 200 g,
  • oregano 2 g,
  • ketchup cca. 150 ml,
  • parizer cu ardei 150 g,
  • salam săsesc 100 g,
  • ciuperci asortate în saramură dulce-acrișoară
  • 1 borcănel cca 280 g,
  • parmesan cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza XXL:

In recipientul masinii de paine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.


După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și de data asta i se dă forma dreptunghiulară pentru tava cea mare de aragaz, apoi se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se unge cu ketchup, se asezonează cu oregano, apoi se pun felii de cașcaval, pe toată suprafța, iar marginile pizzei se rulează spre interior. Se presară parizerul tăiat fideluță, apoi se așează artistic salamul săsesc feliat, se asezonează din nou cu kechup și oregano, se presară un strat de parmesan, apoi se introduce pizza XXL în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

30.08.2014, 07:12

pizzaaaaaaaaaaa!!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:45

mirela0911 1

31.08.2014, 17:59

place pizza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza din blat cu susan