Pizza zâmbăreaţă

de ionix in Pizza, 1 Mar 2010 | 1565 vizualizari

 

Cu pizza asta am hranit 6 guri :D:D

 

INGREDIENTE

  Pentru aluat:  

  • 50 g unt
  • Circa 50 g ulei pentru framantat
  • Circa 150 ml apa
  • O lingurita cu zahar
  • 25 g drojdie
  • ½ lingurita Sare

  Toppinguri:  

  • 3 linguri sos de rosii
  • O rosie mare
  • 300 g masline verzi si negre
  • 200 g ciuperci
  • O ceapa mica
  • ½ ardei gras
  • Cca 400 g mozzarella
  • 200 g sunca praga
  • 200 g muschi file
  • Ketchup pikant

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza zâmbăreaţă:


Prepararea aluatului:


Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa.


Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia.


Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua.


Amestecam din exterior spre inerior pana cand facem aluatul iar la sfarsit framantam putin cu ulei. Daca mai e nevoie de faina puteti adauga cat sa faceti un aluat consistent sis a nu fie lipicios.


Bolul cu aluat se acopera cu un prosop se lasa la un loc caldut la dospit.



Dupa ce a crescut un pic aluatul, il intindem intr-o tava, tava am uns-o cu putin ulei.


Foaia de blat o ungem cu sos de rosii apoi radem jumatate de mozzarella peste.


Deasupra punem restul toppingurilor, astfel incat rosiile si ceapa sa fie deasupra, si radem peste restul de mozzarella.


Dam la cuptor, in partea de mijloc, timp de circa 30 de minute pana cand se coajce blatul.


Se serveste calda cu ketchup pikant si o halba de bere rece :D:D



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza zâmbăreaţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionix 1

02.03.2010, 12:42

eu tin cam o zi din saptamana... greu greu

Teo 1

02.03.2010, 20:51

chiar zambareata!

ionix 1

02.03.2010, 21:22

nu prea mi-a iesit mie zambetul dar mi s-aparut ca rade asa cu toti "dintii"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza