Plachie de crap

de Irina in Crap / Caras, 2 Mar 2015 | 7116 vizualizari

 

Mult imi place pestele, oricum ar fi el gatit si cam de orice fel. Cu o singura conditie: sa n-aiba oase, aici am o problema. :) Altfel, nu fac nazuri, ca-i tavalit prin malai si prajit, alaturi de un mujdei de usturoi si o mamaliga, sau la gratar alaturi de o salata, ba saramura sau plachie, mmmm, mi-am facut singura pofta. :))
Cum aveam in casa un file de crap, gandul m-a dus imediat la o plachie.
Scuzati calitatea pozelor, dar sunt facute cu telefonul... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 file de crap
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • jumatate de ardei galben
  • 4 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu vin alb demisec
  • patrunjel
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper.

Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase.

In tigaia incinsa am pus putin ulei de masline (nu-mi place sa folosesc mult, sa nu iasa mancarea prea grasa) si ceapa taiata. Am adaugat o ceasca de apa (cam 50 ml, nu e nevoie de mai multa) si am acoperit cu capacul, astfel incat ceapa sa se inabuse, nu sa se prajeasca. 

Cand ceapa a inceput sa se inmoaie am adaugat ardeiul, rosiile si frunzele de dafin, am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba legumele in suc propriu. 

Cuptorul e gata incins, asa ca in tava cu pestele am adaugat legumele inabusite, usturoiul si vinul. Nu am programat cuptorul ci am lasat pestele sa se patrunda de arome si sa scada nitel zeama. La final am presarat verdeata tocata marunt pe deasupra, care ii da si gust si culoare. 

Am pus repede si de o mamaliguta, caci "pestele mamaliga prapadeste" si nu mai adaug decat ca ne-am lins degetele, asa buna a fost plachia de crap. 

Daca nu ma credeti, sa va faceti si voi! :))

 

TIPS-URI

1

condimentati plachia cu sare, piper si usturoi atat cat va place;

2

daca o preferati mai iute, puteti adauga in tava cateva rondele de ardei iute sau fulgi de chili, depinde ce aveti in bucatarie;

3

cu cat puneti mai multe legume, cu atat plachia iese mai dulce si cu mai mult sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

victoria47 1

05.04.2015, 12:40

ståzi fac aceastå mincare. Super

botcrina 1

05.04.2015, 20:24

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:11

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap