Plachie de fasole boabe

de Nadyne in Mancaruri de post, 29 Noi 2016 | 4577 vizualizari

 

 Un alt mod delicios, de a pregati fasolea boabe...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 150 ml ulei
  • 4 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 lingura paste de tomate
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de fasole boabe:

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o punem la scurs intr-o strecuratoare.

    Ceapa, taiata pestisori, se caleste in ulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. Turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.

    Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert. 

    Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc.

    Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

29.11.2016, 17:12

Mmmmm,ce bună!

Rocsi 1

29.11.2016, 20:31

E mai buna ca cea cu carne!

diaconta 1

30.11.2016, 13:38

tare imi plac mancarurile cu multe legume
Yammi mancarea ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume