Plachie de macrou

de Carmen_Ana in Peste, 5 Iul 2014 | 1441 vizualizari

 

Macroul este pestele cel mai agreat in mancarurile preparate pentru familia mea .

 

INGREDIENTE

  • Macrou (doua buc. aprox 600 g )
  • o ceapa alba
  • doua fire ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • rosii intregi (conserva mica)
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o frunza de dafin
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra .


Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3 bucati.


Legumele curatate si spalate ,le-am taiat felii potrivite.


Am turnat uleiul in oala aparatului ,am setat functia FRY (prajire) si timpul 15 min .


Dupa 30" ,cand uleiul s-a incins usor,am asezat bucatile de macrou in oala de teflon si am lasat capacul.


Dupa 8-9 min am intors bucatile de peste si am continuat prajirea fara a mai lasa capacul aparatului.


Dupa prajire,am scos bucatile de macrou cu spatula si le-am asezat pe o farfurie.


In acelasi ulei din oala am asezat legumele taiate (fara rosii si usturoi) ,am setat FRY si timpul de 5 min.


Imediat dupa prajire ,am adaugat apa ,boiaua dulce,rosiile intregi (pe care le-am taiat bucati cu spatula ) si bucatile de macrou.


Am setat functia STEW si timpul 20 min.


Cu 10 min inainte de terminarea programului am adaugat vinul,dafinul si usturoiul zdrobit.


Am dat gust cu sare si piper.


La terminarea programului ,am decuplat aparatul de la curent.


Am servit plachia calda,presarata deasupra cu ceapa verde tocata marunt.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.07.2014, 20:10

Dya Daniela Andrei 1

05.07.2014, 22:36

TAre buna! NU am mai mancat de mult timp!

MotanLaOale 1

05.07.2014, 23:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os de vita la Multicooker