Placinta americana cu pui

de madi_marin in Pui, 25 Sep 2016 | 1059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de piept de pui
  • 250 ml smântână de gătit
  • 30 g făină
  • 300 ml supă de pui
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri cu boabe de porumb din conservă
  • 50 g unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g aluat de foitaj
  • 1 ou mic pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu pui:

Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.


Călim ceapa şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof.


Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute.


Se adaugă smântâna de gătit şi îngroşăm sosul cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi potrivim gustul cu sare şi piper. Mai lăsăm pe foc 1 minut, timp în care amestecăm continuu, apoi dăm deoparte.


Adăgăm boabele de porumb, amestecăm şi mutăm totul într-un vas termorezistent.


Foitajul dezgheţat se pudrează uşor cu făină, apoi se subţiază un pic cu sucitorul.


Marginile vasului se umezesc, apoi se pune deasupra ca un capac foitajul. Se lipeşte bine de vas, se ornează după voie şi se unge cu oul bătut bine.


Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

noiinbucatarie 1

30.09.2016, 11:28

arata bine!

ancutsa 1

30.09.2016, 16:30

Un preparat minunat si festiv!

dantes 1

01.10.2016, 07:18

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui si ciuperci