Placinta cretana - reteta nr100

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3475 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari , si pentru ca m-ati primit cu caldura in randul vostru . Va pup cu drag si imi doresc sa va cunosc nu numai virtual .

Aceasta placinta am mancat-o in Creta , dar nu am stiut modul ei de preparae, pana cand am vazut o emisiune la TvPaprika .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 200 gr branza de vaci dulce
  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 linguri gris
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • Pt sirop
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cretana - reteta nr100:

Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .

Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.

Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.

Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta  daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.

Adaugam zaharul  , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.

Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .

Untul il topim.

Incepem asamblarea placintei :

-ungem bine fundul tavii cu unt

-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt

-o asezam in tava lasand marginile afara  si procedam  la fel cu restul foilor,

-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul

-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza

-o nivelam cu ajutorul unei linguri

-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza

-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase

-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia

-marginile le infigem pe langa peretii tavi

-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul : 

-razuim  coaja unei lamai

-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .

Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.

Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza de vaci are mai mult zer atunci trebuie trebuie sa mai puneti gris

2

daca branza este seaca atunci , in functie de consistenta se poate renunta definitiv la gris

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cretana - reteta nr100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza