Placinta cretana - reteta nr100

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 1515 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari , si pentru ca m-ati primit cu caldura in randul vostru . Va pup cu drag si imi doresc sa va cunosc nu numai virtual .

Aceasta placinta am mancat-o in Creta , dar nu am stiut modul ei de preparae, pana cand am vazut o emisiune la TvPaprika .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 200 gr branza de vaci dulce
  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 linguri gris
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • Pt sirop
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cretana - reteta nr100:

Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .


Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.


Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.


Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.


Adaugam zaharul , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.


Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .


Untul il topim.


Incepem asamblarea placintei :


-ungem bine fundul tavii cu unt


-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt


-o asezam in tava lasand marginile afara si procedam la fel cu restul foilor,


-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul


-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza


-o nivelam cu ajutorul unei linguri


-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza


-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase


-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia


-marginile le infigem pe langa peretii tavi


-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.


Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul :


-razuim coaja unei lamai


-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .


Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.


Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .






 

TIPS-URI

1

daca branza de vaci are mai mult zer atunci trebuie trebuie sa mai puneti gris

2

daca branza este seaca atunci , in functie de consistenta se poate renunta definitiv la gris

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cretana - reteta nr100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

13.11.2013, 12:41

Silvia multumesc

anca_rm 1

13.11.2013, 12:41

Simona

anca_rm 1

13.11.2013, 12:41

Dantes multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce