Prajitura Snickers

de pity19 in Prajituri, 19 Mai 2014 | 2880 vizualizari

 

Chiar este foarte buna si merita tot efortul depus! :)

 

INGREDIENTE

Am folosit o tava de cuptor normal! Am folosit : Blatul

  • 7 linguri faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 12 albusuri
  • 2 plicuri praf de copt
  • 10 linguri zahar

Glazura de ciocolata alba :

  • 500 gr ciocolata alba
  • 4 linguri ulei

Crema caramel :

  • 12 linguri zahar
  • 12 galbenusuri
  • 300 gr unt
  • 300 gr alune nesarate

Glazura de ciocolata neagra :

  • 500 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu un praf de sare , adaugam treptat zaharul pana acesta se topeste si devine spuma lucioasa , adaugam nucile amestecand bine iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , amestecam bine de jos in sus ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , turnam usor compozitia , nivelam si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20 de minute!


Glazura de ciocolata alba : Intr-o cratita punem ciocolata pe care am rupt'o cu 4 linguri de ulei si lasam la foc mic amestecand mereu pana aceasta s-a topit!


Crema caramel : Intr-o cratita adaugam 10 linguri de zahar , dam la foc mic , amestecand mereu pana aceasta devine usor maronie ( fara a se arde ) , adaugam untul pe care l-am taiat cubulete si lasam pana se topeste tot zaharul dupa care adaugam galbenusurile pe care le-am frecat cu zaharul ramas , alunele , amestecand mereu pana aceasta se mai ingroasa , luam de pe foc si lasam la racit!


Glazura de ciocolata neagra : Intr-o cratita punem ciocolata neagra pe care am rupt'o bucatele si cele 4 linguri de ulei , dam la foc mic si amestecam pana aceasta se topeste , lasam la racit!


Asamblarea : Indepartam foaia de copt de pe fundul blatului , cand acesta s-a mai racit , luam o paleta de lemn si nivelam ciocolata alba pe tot blatul , dam la frigider pana ciocolata se intareste! Dupa cca 20 de minute scoatem din frigider si nivelam crema caramel peste ciocolata alba , iar la sfarsit cu un cutit cu lama lata nivelam glazura de ciocolata neagra si dam la frigider 60 de minute dupa care se poate taia dupa preferinte!

 

TIPS-URI

1

Depinde de marimea tavii , eu am mai facut alte blaturi si mi-au iesit foarte subtiri , de aceea mereu dublez cantitatea!

2

Daca nu va place dulce , puteti sa mai scadeti cantitatea zaharului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

pity19 1

19.05.2014, 23:38

Xandrinne 1

20.05.2014, 06:30

babi5 1

21.05.2014, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers