Prajitura Snickers

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2015 | 3863 vizualizari

 

Dupa ce am venit de la Sighisoara, mi-a ramas in minte prajitura adusa de Cristina. Este o prajitura senzationala asa ca am hotarat sa o prepar si eu ca sa o pot savura pe indelete.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 lg de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 8 lg zahar
  • 200 g unt
  • 200 g arahide nesarate
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.


Se scoate blatul din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rade deasupra ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka cu ceva pete de ciocolata alba).


Intr-o cratita cu fundul dublu se pun cele 8 lg zahar sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste acesta. Galbenusurile se freaca bine cu cele 5 lg de zahar si se toarna usor peste caramel amestecand continuu. Se pun si arahidele si se omogenizeaza bine, lasand pe foc mic pana incepe sa se lege compozitia. Se ia de pe foc si se toarna peste blat, se niveleaza cu grija sa nu se desprinda ciocolata rasa.


Intre timp se prepara glazura. Ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si untul se pun pe foc mic pana se topeste totul si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema caramel, se niveleaza si se lasa sa se intareasca glazura, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La crema se pot inlocui arahidele cu nuca prajita si taiata bucati mai mici.

2

Arahidele se pot taia mai marunt sau se pot lasa jumatati.

3

Este important ca galbenusurile sa fie la temperatura camerei cand se adauga la crema, altfel se poate taia aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:25

Super buna!

dantes 1

08.09.2015, 06:26

Buna!

-Licurici- 1

08.09.2015, 08:12

Tare buna e! O trec la favo si poate reusesc sa o fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers