Placinta crocodil (cu mere)

de oanapl in Mancare copii, 28 Mar 2017 | 737 vizualizari

 

Pentru ca imi place sa-i fac surprize placute fetitei mele, m-am gandit sa incerc o prajitura in forma de crocodil. Va imaginati ce incantata a fost! ;)

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 ou
  • 6 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  •  umplutura:
  • 3 linguri zahăr
  • 7 mere
  • ½ lingura scortişoară
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta crocodil (cu mere):

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi amesteci pană se omogenizează compozitia. Laşi aluatul la frigider pentru o oră.

Intre timp, cureti merele de coajă şi le dai pe răzătoare. Le storci de zeamă şi le pui intr-un vas, pe foc, şi adaugi zahărul, scortişoara şi amesteci. Le laşi să se călească pană se inmoaie, apoi le laşi să se răcească.

Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, intr-un dreptunghi cu diametru de 25 x 35cm. Tai surplusul de aluat. Imparti aluatul in 3 (din ochi) pe lungime şi asezi pe mijlocul aluatului umplutura, lăsand o margine de 2 degete (pentru coadă si cap). Tai faşii pe ambele margini de aprox. 2 cm si impleteşti aluatul peste umplutură.


Iei colţurile din partea dreaptă şi le suprapui unul peste altul, pentru a forma capul crocodilului, apoi le aplatizezi cu mâna pentru a forma botul. Formezi cu degetele, în partea din faţă, două găuri pentru nări.


Iei colturile aluatului din partea stangă, le răsuceşti şi formezi coada. Din aluatul rămas, iei o bucăţică pe care o rulezi şi formezi sprâncenele şi ochii crocodilului. Iei patru bucăţele de aluat şi formezi lăbuţele şi le pui lângă corp. Cu foarfeca tai pe marginile laterale ale botului pentru a face colţii. Ciupesti tot cu foarfeca botul şi corpul pentru a face solzi.



Introduci plăcinta in cuptorul preincălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pană se rumeneşte frumos. O laşi să se răcească şi o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta crocodil (cu mere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

29.03.2017, 19:21

Multumesc!

Rocsi 1

29.03.2017, 21:06

La placinta cu mere nu lipsesc!

Catalina L 1

01.04.2017, 17:15

foarte reusit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Fete ochioase